My LOG

My LOG

Saturday, August 7, 2010

A BUSY WEEKEND....


Letih gila...kata orang Perlis...tapi puas. Aku mula bergerak keluar dari Perlis dari petang Rabu lagi dan baru jam 11.30malam tadi baru selesai semuanya. Dari family matters sampai la ke Ham matters semuanya selesai dengan baik sekali. Petang rabu selamat sampai KL. pagi khamis konvo adik aku kat UM. Tahniah Fiffy dari Bang Long. Moga lepas nie berjaya di Morse pulak ya. Bertambah sorang lagi wakil wanita dari Terengganu. InsyaAllah.

Lepas selesai majlis konvo, kami sekeluarga bersetuju bercuti sehari di Kota Raya Melaka. Cantik sungguh bandaraya Melaka. Sempat la juga melawat 2 - 3 tempat menarik. Lewat malam aku diculik oleh 9M2AUR. Lepak dengan kawan2 Melaka sambil hirup asam pedas. Syok hehehehe. Tnx Aimil fer the hot welcome. Gambar dengan dia aku tak upload. Katanya malu....hehehe.Selesai di Kota Raya Melaka, keesokannya kami sekeluarga berpisah di Gombak. Satu kereta bergerak ke Terengganu dan satu lagi ke Perlis. Di Ipoh janji sudah dibuat....Planning awal nak lepak rumah Bang Nok saja tapi 9M2SLJ dengan 9M2ZAE telah berjaya cekup kami sekeluarga dulu. Gulai Ayam dengan nasi panas kat rumah bang Ridzuan buat aku tambah nasi 2 kali. hehehehe. sedap siut. hampir 2 jam kat situ aku bergerak ke rumah 9M2MRL. Spaghetti pulak di jamu. sedap jugak....2 pinggan lagi jawabnya...seronok kat Ipoh. semua ramah2 belaka. Radio Shack bang Nok tak yah cerita la. Berat kaki aku nak melangkah pergi. sebagai kenangan satu world map bang Nok hadiahkan. terima kasih banyak Ipoh.

A3S Cushcraft tribander for 9M2YAS

Pada mulanya rancangan aku nak balik terus saja ke Perlis. Tapi tak mampu. Malam dah semakin lewat dan aku kekenyangan. So kami tido semalaman di Taiping. Keesokkannya bergerak ke Bagan Penang. Amik Yagi A3S tribander 9M2YAS. dah siap packing. memang cantik lagi. kalau ikut hati tak mau dihantar ke rumah Yas tapi janji tetap janji. Aku terus saja nak bergerak ke Perlis, tiba2 Bobby (9M2CL) call. Katanya repeater dah siap dibaiki. Adus patah balik pulak aku ke Tanjung masuk Island.

Sempat eyeball dengan Bobby. banyak cerita ooooo. sempat snap antenna farm dia. memang menarik...Yagi 5 bander. Rotator memang giant. besar paha aku lebih lagi rasanya....hehehehe.


So 9M2RMK sudah selamat sampai kerumah dengan aku sekeluarga dalam jam 10 malam. Esok aku dengan pak non nak cuba hidupkan semula repeater nie. dah hampir 2 bulan menyepi. Antenna Yas pun aku dah deliver kan ke rumah dia. selamat semuanya..... alhamdulillah. Mata pun dah kuyu...shut down PC dan masuk tido......ciowwwww

0 comments:

Newer Post Older Post Home